Business intelligence

Meer inzicht met Business intelligence

Vaak horen wij dat er behoefte is aan real-time inzicht. Maar wat wordt hier eigenlijk mee bedoeld? We zoeken naar bevestiging of juist inzicht om strategische keuzes te onderbouwen. Hoewel we meestal wel beschikken over veel gegevens is het juist de uitdaging om daar “iets” mee te doen.

Business intelligence is het slimme gebruik van data en is een belangrijke manier om het digitale goud te delven. BI helpt bedrijven om de beschikbare informatie inzichtelijk te maken en om zo processen en dienstverlening te verbeteren. Om business intelligence goed te kunnen toepassen heb je allereerst de juiste tool nodig om de verschillende datastromen samen te voegen. BI-tools zijn super krachtig, maar alleen als het juist wordt toegepast.

Neem contact met ons op
Onze aanpak

Om goed te starten gaan we eerst aan de slag met duidelijke doelen en het formuleren van de KPI’s. Wat willen we weten en wat gaan we met deze informatie doen? De volgende stap is het koppelen en het ontsluiten van de data. Als dit uit meerdere systemen moet komen, gaan we eerst de data beoordelen. Als er gegevens ontbreken, is de analyse en de conclusie die daaruit wordt getrokken immers niet volledig. Deze gegevens voegen we samen op één of meerdere dashboards. Tot slot pijlen we op regelmatige basis, of het dashboard en de data inderdaad nog in gebruik zijn of dat er behoefte is aan meer of ander inzicht. Business intelligence is immers alleen waardevol als we er daadwerkelijk gebruik van maken.

Jouw voordeel

Business intelligence zorgt voor mooie inzichten zodat de organisatie data gestuurd kan opereren. Met extra inzicht kan je strategische keuzes onderbouwen en geeft de mogelijkheid om kansen in de markt te pakken op het juiste moment. Bent u benieuwd wat Business intelligence voor u kan betekenen? Wij nemen u graag mee in de mogelijkheden.

Onze impact

✔️Real-time inzicht in KPI's
✔️Inspelen op actualiteit
✔️Geautomatiseerde rapportages

Benieuwd waar we nog meer goed in zijn?

Lees ook hoe wij inzicht bieden in jouw projecten via

Projectmanagement >